Informatiemarkt

Tijdens het congres is er een uitgebreide informatiemarkt waar organisaties u informeren over hun activiteiten op het gebied van ondersteuning van mensen met hersenletsel. 

Wilt u/uw organisatie met een stand op de informatiemarkt staan of heeft u interesse in andere adverteer mogelijkheden? Neem dan contact op met het secretariaat.

Deelnemende organisaties:

AXON leertrajecten

AXON leertrajecten is een gespecialiseerd opleidingsinstituut op het gebied van hersenletsel. AXON biedt opleidingen aan waarin de achtergronden van hersenletsel en de aanpak in de praktijk centraal staan. Het cursusaanbod is afgestemd op verschillende beroepsgroepen in sectoren van zorg, revalidatie, onderwijs, wonen, dagbesteding en arbeidsintegratie. Een overzicht vindt u op de website en in de Programmagids

Altrecht Neuropsychiatrie Vesalius

Bij Altrecht Neuropsychiatrie Vesalius doen we diagnostiek en bieden we behandeling aan patiënten vanaf 18 jaar die hersenletsel hebben opgelopen en hier ernstige gevolgen van ondervinden. In overleg bieden we ook diagnostiek bij jongeren vanaf 14 jaar.

Bartiméus

Bartiméus is er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Met 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers stellen wij alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is ambitieus. Maar voor minder doen we het niet.
We doen veel aan onderzoek, diagnostiek en behandeling. We begeleiden en adviseren door het hele land. We hebben eigen scholen, woonvoorzieningen en vormen van dagbesteding.

DBC Re-integratie B.V.

DBC Re-integratie B.V.is een multidisciplinair behandelcentrum die gespecialiseerd is in het behandelen van Letsel. Wij helpen mensen zo goed mogelijk weer te kunnen functioneren in het dagelijks leven zowel privé als  in het werk.

Effectyf

Wij zijn landelijke re-integratie- en jobcoachorganisatie Effectyf: eigen-wijze specialisten met ruime kennis van en ervaring met o.a. NAH, ASS & Burn-out. Wij coachen on the job, met aandacht voor beleving en praktische zaken, en navigeren richting het best passende resultaat.

Hersenletsel.nl

Hersenletsel.nl is de toonaangevende patiëntenvereniging welke de belangen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en diens naasten behartigt. De vereniging is er voor haar leden om kennis over en het begrip voor hersenletsel te vergroten.

Hersenstichting

De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Nu en in de toekomst. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg.

Pro Persona, Winkler Kliniek

De Winklerkliniek Wolfheze is hét centrum voor opname, diagnostiek en de behandeling van patiënten met cognitieve beperkingen, psychiatrische stoornissen en gedragsverandering als gevolg van hersenbeschadiging, hersenziekten of verslavingsproblematiek. De kliniek beschikt over 40 behandelplaatsen (open en gesloten).