Ellis Merkelijn
Marja Steegenga

Met MAF meer mens

winnaar Hersenbokaal 2016

“De training vind ik inzicht gevend, ik weet beter wat voor mij echt belangrijk is bovendien kan ik eigen momenten kiezen en ben geen overbodige reistijd kwijt”
Mantelzorger; “De training gaf mij inzicht in wat gebeurt in het hoofd van degene met niet-aangeboren hersenletsel”.
Dit zijn enkele reacties uit de pilotgroep van 'Met MAF meer mens'.

Het is zover! Tijdens het HersenletselCongres wordt de e-learning 'Met MAF meer mens' officieel gelanceerd. De realisatie van deze training is mogelijk gemaakt dankzij het winnen van de Hersenbokaal van de Hersenstichting 2016.
'Met MAF meer mens' is een praktische (online) training voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Je leert anders omgaan met stress, vermoeidheid en de veranderingen na het letsel. Je staat stil bij die dingen die voor jou belangrijk zijn, zodat je weer meer regie krijgt over je leven. Van overleven naar leven.
'Met MAF meer mens' brengt het beste van Mindfulness, ACT (Acceptance and CommitmentTherapy) en Focussen (is het richten van de aandacht op het lichamelijk ervaren van gedachten en emoties) samen. Dit zijn bestaande wetenschappelijk bewezen methodieken die we in de training bij elkaar brengen. 'Met MAF meer mens' richt zich daarbij specifiek op mensen met hersenletsel in de chronische fase en de mantelzorger. De e-learning en de oefeningen zijn daarop aangepast.

In deze workshop nemen we jullie mee in de achtergrond, de ontwikkeling en de eerste resultaten uit de pilotgroep. Wil je meer weten en kennismaken met enkele MAF stappen? Kom dan naar deze workshop.

E. Merkelijn

Ellis Merkelijn is als docent en ervaringsdeskundige niet-aangeboren hersenletsel mede-oprichter van Stichting HersenletselSupport. Deze stichting biedt vanuit een unieke combinatie van professionaliteit en ervaringsdeskundigheid ondersteuning aan mensen met hersenletsel, hun directe omgeving en werkgevers.

M. Steegenga

Marja Steegenga werkt vanuit haar bedrijf Mijander als ZKM®-coach en loopbaanprofessional, Mindfulness- en ACT trainer. Daarnaast heeft ze vanaf 1990 in verschillende functies met en voor mensen met hersenletsel gewerkt. Ze is mede-oprichter van Stichting HersenletselSupport.

 

 

Hand-out

Lees hier de hand-out van de presentatie.
C2 Ellis Merkelijn en Marja Steegenga

Zaal
Erica

Presentatieronde 3

Tijd  15.30 - 16.30 uur

Leeftijdscategorie cliënten/patiënten
Volwassenen

Niveau
(post)HBO, (post) MBO

Sector
Gehandicaptenzorg, Arbeid, Onderwijs, Maatschappelijk werk, Ambulante zorg.

Beroepsgroep
Gedragskundigen, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, (GZ-)psychologen, woonbegeleiders, activiteiten begeleiders, coördinerend begeleiders, ambulant begeleiders (zorg),  medewerkers indicatie-organen, zorgloketten en gemeenten, maatschappelijk werkenden,  leerkrachten, jobcoaches, arbeidsbegeleiders, consulenten en mantelzorgers.