Rebecca ter Mors

Uitdagend traject voor Young professionals met niet-aangeboren hersenletsel

De Edwin van der Sar Foundation en haar samenwerkingspartners selecteren een jaarlijkse ‘class’ van 20 jongeren (18-30 jaar met hersenletsel). Deze jongeren worden geselecteerd op basis van hun talent en potentieel (werk- en/of studie-ervaring) i.p.v. hun beperking.

Een jaar lang worden deze jongeren intensief getraind volgens een vast programma en begeleid op het gebied van studie, sport en werk m.m.v. ons uitgebreide netwerk van toonaangevende personen en organisaties werkzaam in het zorgwerkveld, het bedrijfsleven en de sportwereld.
Naast het stimuleren en inspireren, starten we voor de groepsleden ook een loopbaantraject voor vaste dienstaanstelling. Met alle inzet en ervaringen van deze jongeren en het netwerk creëren we aandacht, mogelijkheden en bewustzijn voor mensen met hersenletsel.

Met deze Class ervaringsdeskundige als voorbeeld bewijzen we dat maatschappelijk participatie, ondanks vaak meerdere beperkingen, nog heel goed mogelijk is! Deuren worden geopend. Daardoor genieten ook de volgende generaties straks meer kansen.

De Class wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Nuts Ohra en ZonMw. Daarnaast gaat er een onderzoek worden gekoppeld aan het traject. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Nivel.

Rebecca ter Mors

Rebecca ter Mors is een oud leerling uit de Class.

Hand-out

Hier leest u de hand-out van de presentatie.
B4 Rebecca ter Mors

Zaal
Kernhem 3

Presentatieronde 2

Tijd  14.00 - 15.00 uur

Leeftijdscategorie cliënten/patiënten
Jongeren
Volwassenen

Niveau
WO, (post) HBO, (post) MBO

Sector
Gehandicaptenzorg, Arbeid, Onderwijs, Maatschappelijk werk, Revalidatie/Ziekenhuis, Ambulante zorg

Beroepsgroep
Verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, (GZ-)psychologen, activiteitenbegeleiders, coördinerend begeleiders, ambulant begeleiders (zorg), medewerkers indicatieorganen, zorgloketten en gemeenten, maatschappelijk werkenden,  jobcoaches, arbeidsbegeleiders, arbeidsdeskundigen, consulenten, verzekeringsartsen UWV.