Marleen van der Wees

Speels Brein

Speels Brein was de winnaar van de Hersenbokaal 2015 van de Hersenstichting. Het boek geeft op een vrolijke en speelse manier voorlichting aan ouders over neurocognitieve ontwikkeling en het stimuleren van hun jonge kind (0 tot 4 jaar) met kwetsbare hersenen, bijvoorbeeld als gevolg van (traumatisch) hersenletsel. Het boek staat vol informatie, tips en spelletjes die ouders met hun jonge kind kunnen spelen. In deze workshop krijg je meer zicht op de achtergrond van SpeelsBrein en ga je praktisch aan de gang hoe je spelenderwijs neurocognitie bij jonge kinderen kan stimuleren.

Marleen van der Wees

Marleen van der Wees is Klinisch Neuropsycholoog. Ze werkt bij het kinder- en jongerenteam, met specialisatie NAH, van Libra Revalidatie & audiologie te Eindhoven. Zij is praktijkopleider voor de Gezondsheidszorgopleidingen tot Klinisch Neuropsycholoog. Zij is nu en in het verleden betrokken bij diverse landelijke netwerken rond NAH kinder- en jeugd (stuur-en werkgroepen Hersenletsel-en jeugd, Zorgstandaard Traumatisch HersenLetsel kinder-en jeugd, Hersenletselteam Zuid-Oost-Brabant).

Hand-out

Van deze presentatie is geen hand-out beschikbaar.

 

Zaal
Kernhem 2

Presentatieronde 3

Tijd  15.30 - 16.30 uur

Leeftijdscategorie cliënten/patiënten
Kinderen

Niveau
WO, (post) HBO, (post) MBO

Sector
Gehandicaptenzorg,  Revalidatie/Ziekenhuis, Ambulante zorg.

Beroepsgroep
Gedragskundigen, paramedici, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, (GZ-)psychologen, ambulant begeleiders (zorg), medewerkers indicatie-organen, zorgloketten en gemeenten, maatschappelijk werkenden  en consulenten; iedereen die interesse heeft...