Familie; een lust of een last

Bij de begeleiding van een cliënt met hersenletsel krijg je niet alleen te maken met de persoon met hersenletsel zelf, maar ook met de mensen in zijn of haar omgeving.
Wij willen jullie uitdagen om actief met ons mee te denken hoe de samenwerking tussen familie en verpleging/begeleiding zo optimaal mogelijk kan zijn.

Anja Eijsackers

Na de opleiding Logopedie en aansluitend de studie Psychologie heeft Anja Eijsackers gewerkt bij verschillende revalidatie centra. Aanvankelijk als logopedist, vanaf 1995 als psycholoog. Aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van INR (Intensieve NeuroRevalidatie), een groepstherapeutisch programma voor mensen met NAH. Later werkzaam als psycholoog in revalidatie teams. Daarnaast sinds 1995 werkzaam als docent bij AXON leertrajecten.

Brigitte Draijer

Brigitte Draijer is moeder van een dochter die op 23 jarige leeftijd in 2014 een hersenbloeding kreeg. Sinds oktober 2015 zit ze permanent in een verpleeghuis met de zwaarste zorgindicatie. Daardoor is zij ervaringsdeskundige.

Hand-out

Hier vindt u na afloop van het congres de handout

Zaal

Presentatieronde 

Tijd

Niveau
WO, (post) HBO,  (post) MBO

Sector
Gehandicaptenzorg, Verpleeghuiszorg/ouderenzorg, Revalidatie/Ziekenhuis, Ambulante zorg.

Beroepsgroep
Gedragskundigen, paramedici, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, (GZ-)psychologen, woonbegeleiders, activiteitenbegeleiders, coördinerend begeleiders, ambulant begeleiders (zorg),
medewerkers indicatie-organen, zorgloketten en gemeenten, verzorgenden, teamleiders, managers en ADL-ers.