Van letsel naar werk: weet jij hoe het werkt?

In deze workshop laten we je ervaren hoe lastig het kan zijn om de juiste keuzes te maken in de weg naar arbeid na het ontstaan van hersenletsel. We nemen je mee in het verhaal van een ervaringsdeskundige in de verschillende fases na hersenletsel. Je leert over de aandachtspunten en valkuilen voor re-integratie na hersenletsel, welke mogelijkheden er zijn voor begeleiding naar een geschikte vorm van arbeid, en waar je vanuit onze ervaring en bestaande regelgeving rekening mee moet houden.

Carly Betting

Carly Betting is werkzaam als GZ-psycholoog / neuropsycholoog in de neuropsychologische revalidatie bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten. Ze werkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. Zij is auteur van het hoofdstuk Participatie van het Handboek Revalidatiepsychologie en verzorgt regelmatig lezingen en workshops over diagnostiek en behandeling na niet-aangeboren hersenletsel.

Erwin Huibers

Erwin Huibers is ruim 20 jaar werkzaam binnen Klimmendaal Revalidatiespecialisten en heeft expertise opgebouwd over verschillende doelgroepen. Hij heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd als arbeidsadviseur bij Zintens Arbeid en Gezondheid, onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten, voor de doelgroep niet-aangeboren hersenletsel. Zijn drijfveer is om deze cliënten met vraagstukken rondom werk en/of beroepsopleiding door middel van arbeidsdiagnostisch onderzoek een duidelijk beeld te geven van hun arbeidsmatig functioneren en de participatie(on)mogelijkheden in de nabije toekomst.

Hand-out

Lees hier de hand-out van de presentatie.
Na afloop van het congres.

Zaal

Presentatieronde

Tijd

Niveau
WO, (post) HBO,  (post) MBO

Sector
Arbeid,  Onderwijs, Maatschappelijk werk, Revalidatie/Ziekenhuis, Ambulante zorg.

Beroepsgroep
Gedragskundigen, paramedici, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, (GZ-)psychologen, coördinerend begeleiders, ambulant begeleiders (zorg), medewertkers indicatie-organen, maatschappelijk werkenden, leerkrachten, jobcoaches, arbeidsbegeleiders, arbeidsdeskundigen, teamleiders, managers en consulenten.