Inke Krudde

B1 Hoezo helpt muziek?

Tijdens deze workshop laat Inke zien en ervaren welke meerwaarde muziek kan bieden voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Ook laat zij zien op welke wijze besproken interventies kunnen worden geïmplementeerd.
Hierbij maakt ze gebruik van verschillende technieken vanuit de neurologische muziektherapie. Deze evidence based technieken spelen een rol op het gebied van motoriek, taal en/of spraak en
cognitie. De veilige oefensituatie binnen de (groeps)therapieën maakt dat mensen worden uitgedaagd om alles te geven, zich volledig in te zetten en ervaringen te delen. Muziek verbindt en brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.
Naast het bespreken en ervaren van enkele van deze technieken, zal zij ook de -inmiddels steeds meer toegepaste behandelkoren en fysio-muziektherapie-groepen belichten en voorbeelden vanuit de praktijk laten zien.

Inke Krudde

Na afgestudeerd te zijn als muziektherapeut aan de Hogeschool Utrecht, heeft Inke Krudde haar vervolgstudie tot zangpedagoge afgerond aan het Hilversums Conservatorium.
De nieuwste ontwikkelingen binnen de muziektherapie volgend, is Inke zich gaan specialiseren middels het behalen van de volgende certificaten: EVTS Estill Voice Training System, SMTA Spraak Muziek Therapie voor Afasie, NMT Neurologische Muziek Therapie (fellow), en RGM Master-Practitioner RGM (Ronnie Gardiner Methode).

Hand-out

Lees hier de hand-out van de presentatie.
Na afloop van het congres.

Zaal Bach 4

Presentatieronde 2

Tijd 14.00 - 15.00 uur

Niveau
WO, (post) HBO,  (post) MBO

Sector

Gehandicaptenzorg, Onderwijs, Ouderenzorg,  Revalidatie/Ziekenhuis, Ambulante zorg

Beroepsgroep

Gedragskundigen, paramedici, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, (GZ-)psychologen, woonbegeleiders, activiteitenbegeleiders, coördinerend begeleiders, medewerkers indicatie-organen, zorgloketten en gemeenten, verzorgenden, leerkrachten,  teamleiders en ADL-ers.