Ruud van der Wel

C1 Muziek maken met een beperking door NAH?

Deze workshop vervalt. Stichting My Breath My Music staat in plaats hiervan op de informatiemarkt.

Assistive music technology is de sleutel!
De workshop bestaat uit een informatief deel en een praktisch deel.
U maakt kennis met stichting My Breath My Music. Doel van deze stichting: mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking de mogelijkheid bieden tot het maken van muziek, onder andere door middel van zelf ontwikkelde elektronische instrumenten. Aan bod komen:
1. De Magic Flute. Dit instrument bespeel je zonder gebruik te hoeven maken van de handen. De Magic Flute kan ingezet worden voor ademhalingstherapie en ambassadeur Karin van Dijk geeft een demonstratie.
2. EyePlayMusic. Voor mensen die gebruik maken van eye trackers ontwikkelden wij gratis software. EyePlayMusic kan ingezet worden om te leren werken met oogbesturing.
3. Concert Keyboardist. Met dit door Chris Graham (Microsoft) ontwikkelde programma kun je met slechts twee vingers een concertpiano bespelen. Ook deze software is gratis. Concert Keyboardist kan gebruikt worden voor training van de oog-handcoördinatie.
4. De Magic Switch; voor deze vinding ontvingen we een OHMI (one handed musical instrument) award. Hierbij speel je elektronische sax met één hand.
5. De GroovTube, speel games of muziek op de iPad en train tegelijkertijd je ademhaling!

Onze instrumenten zijn breed inzetbaar. Muziek maken of gamen motiveert zoveel meer dan ‘droge’ oefeningen. Mensen ervaren weer plezier, trots en een (nieuw) doel in hun leven.
We begeleiden ernstig meervoudig beperkte gebruikers, maar ook mensen die op de Magic Flute muziek van bladmuziek spelen.
Iedereen kan onze muziekinstrumenten bespelen!

Ruud van der Wel

Ruud van der Wel is ademhalingstherapeut bij Rijndam Revalidatie. In zijn therapiesessies maakt hij gebruik van elektronische muziekinstrumenten en serious gaming. De benodigde apparatuur die hij hierbij gebruikt, ontwikkelt hij veelal zelf. In 2008 heeft hij de stichting My Breath My Music opgericht. Deze stichting ondersteunt mensen met (ernstige) beperkingen bij het maken van muziek.

Karin van Dijk

Karin van Dijk studeert Facility Management en is daarnaast zeer intensief betrokken bij de stichting My Breath My Music. Ze is bestuurslid, ambassadrice en bespeelt het door de stichting zelf ontwikkelde instrument de Magic Flute. Karin heeft een progressieve chronische spierziekte. Hierdoor kan zij haar armen niet bewegen en is zij rolstoelafhankelijk.

Hand-out

Lees hier de hand-out van de presentatie.
Na afloop van het congres.

Informatiemarkt

Tijd 9.00 - 16.30 uur