Selecteer een pagina

Stress en coping bij licht traumatisch hersenletsel

Een deel van de mensen met licht traumatisch hersenletsel houdt blijvende klachten, die de hervatting van de dagelijkse activiteiten en het werk verstoren.

Een deel van de mensen met licht traumatisch hersenletsel houdt blijvende klachten, die de hervatting van de dagelijkse activiteiten en het werk verstoren. Een belangrijke vraag is of het vermogen om adequaat om te gaan met chronische stress, zoals ernstige levensgebeurtenissen en emotionele situaties, essentieel is voor een succesvolle aanpassing aan het hebben van licht traumatische hersenletsel. In haar verhaal gaat zij in op het belang van stress en emotieregulatie, en de relatie tussen aanhoudende stress en vermoeidheid.

Joke Spikman

Joke Spikman is Klinisch Neuropsycholoog en hoofd van de afdeling Klinische Neuropsychologie van het UMCG. Daarnaast is ze hoogleraar Klinische Neuropsychologie bij neurologische aandoeningen, en doet ze veel onderzoek naar (sociaal) cognitieve en gedragsmatige gevolgen van hersenletsel, en naar de effectiviteit van neuropsychologische behandelingen voor deze gevolgen.

Beroepsgroep(en)

Alle beroepsgroepen

Niveau

WO,(post) HBO,  (post) MBO

Zien we je bij het HersenletselCongres?