Revalidatie na Reanimatie

Makkelijker gezegd dan gedaan.

Jaarlijks overleven 3000/3500 mensen een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Bijna de helft van deze mensen ervaart nadien cognitieve problemen. Een hartrevalidatietraject voor patiënten na een reanimatie moet zich daarom naast de fysieke training ook richten op mogelijke cognitieve problemen.

Maar waar moet je dan op letten? Hoe breng je de het cognitief functioneren in kaart? Wat zijn dan de meest voorkomende problemen? En hoe zorg je ervoor dat deze cognitieve problemen de aandacht krijgen binnen de hele revalidatie?

Ook wordt ingegaan op de mogelijke invloed van cognitie op het fysiek functioneren. Waar moet je rekening mee houden tijdens fysieke trainingen. Wat zijn mogelijke oorzaken hiervan? En wat betekent dit voor de patiënt?

En als je dan rekening houdt met alle mogelijke problemen die iemand kan ervaren na een reanimatie, hoe krijg je dat in één zorgpad? Tijdens de presentatie zullen hier handvatten voor worden gegeven. Ook bespreken we hoe je dat eventueel binnen jouw organisatie vorm kan geven.

Liesbeth Boyce - van der Wal

Liesbeth Boyce - van der Wal promoveerde in 2019. Haar proefschrift ‘Revalidatie na Reanimatie’ geeft inzicht in cognitieve problemen tijdens de revalidatie als gevolg van een circulatiestilstand en hoe deze cognitieve problemen geïntegreerd kunnen worden in het revalidatietraject van de patiënt. Liesbeth is tegenwoordig werkzaam bij de afdeling Innovation, Quality and Research bij revalidatiecentrum Basalt als senior adviseur innovatie.

Beroepsgroep(en)

Gedragskundigen, paramedici, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, psychologen, managers, maatschappelijk werkers en consulenten.

Niveau

(post) HBO,  WO

Download hier de handout

Download hier de handout van deze presentatie.

Zien we je bij het HersenletselCongres?