Omgaan met agressie bij niet aangeboren hersenletsel

Als er sprake is van Niet Aangeboren Hersenletsel, weten we dat bepaald gedrag van voor het hersenletsel, nu versterkt kan zijn.

Als er sprake is van Niet Aangeboren Hersenletsel, weten we dat bepaald gedrag van voor het hersenletsel, nu versterkt kan zijn. Bv iemand met een “kort lontje, heeft na zijn hersenletsel een nog “korter lontje”. Dit veroorzaakt vaak veel problemen. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor zijn partner, kinderen, begeleiders of behandelaren.

Hoe kan het dat de ene NAH client er zoveel last van heeft en de andere niet? Hoe ga je ermee om, hoe kun je hier het beste op reageren, wat moet je vooral niet doen?

Allemaal vragen die we gaan bespreken in de workshop “Omgaan met agressie bij NAH. In de workshop wordt je als deelnemer actief betrokken. Laat je verrassen en doe nieuwe ervaringen op.

Frank Wintraecken

Frank Wintraecken

Frank Wintraecken runt sinds 2018 een trainingsbureau. Wij bieden trainingen aan in het leren omgaan met specifiek gedrag. Voor medewerkers van verschillende bedrijfstakken. Ook de zorg. Zelf heeft hij een jarenlange ervaring als behandelaar in de GGZ en NAH+ gerichte zorg. "Ik hoop jullie in mijn workshop iets meer uit te leggen over agressie bij NAH".

Beroepsgroep(en)

Gedragskundigen, psychologen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, ambulant begeleiders, maatschappelijk werkers

Niveau

WO, (post) HBO,  (post) MBO

Download hier de handout

Download hier de handout van deze presentatie.

Zien we je bij het HersenletselCongres?