Selecteer een pagina

Begeleiden van patiënten met langdurige bewustzijnsstoornissen

In deze presentatie vertellen wij jullie hoe de zorg voor patiënten met bewustzijnsstoornissen georganiseerd is binnen Nederland.

In deze presentatie vertellen wij jullie hoe de zorg voor patiënten met bewustzijnsstoornissen georganiseerd is binnen Nederland.

We gaan in op wat bewustzijnsstoornissen zijn en welke fases van bewustzijn er bestaan.

Daarnaast nemen we jullie mee in de behandeling en benaderingswijze, maar ook in het interpreteren van wat je ziet gebeuren bij patiënten met een bewustzijnsstoornis.

Ronald Peijnenburg

Ronald Peijnenburg is inmiddels 26 jaar Fysiotherapeut. Hij is de laatste 20 jaar werkzaam op de VIN in Tilburg. Andere diagnose groepen waarmee hij werkt zijn NAH en Chronische pijn bij kinderen en jongeren. Hij is redactielid van het boek “Mijn kind in coma”. Daarnaast is hij gastdocent.

Agnes Hamerpagt-den Besten

Agnes Hamerpagt-den Besten werkt als geriatriefysiotherapeut bij PZC Dordrecht. Zij werkt op de afdeling Langdurige Intensieve Neurorevalidatie (LIN) en is werkzaam als onderzoeker bij het Radboudumc. Het onderzoek richt zich op de ontwikkeling van een motorisch observatie instrument voor patiënten met een langdurige bewustzijnsstoornis.

Beroepsgroep(en)

Alle professionals die werken met mensen met hersenletsel en hun naasten.

Niveau

WO, (post) HBO,  (post) MBO

Download hier de handout

Download hier de handout van deze presentatie.

Zien we je bij het HersenletselCongres?