Informatiemarkt

Tijdens het congres is er een uitgebreide informatiemarkt waar organisaties u informeren over hun activiteiten op het gebied van ondersteuning van mensen met hersenletsel. 

Wilt u/uw organisatie met een stand op de informatiemarkt staan of heeft u interesse in andere adverteer mogelijkheden? Neem dan contact op met het secretariaat.

Deelnemende organisaties:

AXON leertrajecten

AXON leertrajecten is een gespecialiseerd opleidingsinstituut op het gebied van hersenletsel. AXON biedt opleidingen aan waarin de achtergronden van hersenletsel en de aanpak in de praktijk centraal staan. Het cursusaanbod is afgestemd op verschillende beroepsgroepen in sectoren van zorg, revalidatie, onderwijs, wonen, dagbesteding en arbeidsintegratie. Een overzicht vindt u op de website en in de Programmagids

Hersenstichting

De Hersenstichting doet er alles aan om zoveel mogelijk over de hersenen te weten te komen, om zoveel mogelijk mensen met een hersenaandoening te kunnen helpen.

Dit doet zij door:
- Het subsidiëren van wetenschappelijk hersenonderzoek naar de oorzaak en behandeling van hersenaandoeningen;
- Het geven van voorlichting aan een breed publiek;
- Het bevorderen van de samenwerking tussen organisaties die zich bezighouden met hersenen en hersenonderzoek (onder andere patiëntenorganisaties).

Bartiméus

Bartiméus is er voor iedereen, jong en oud, die blind of slechtziend is. Wij ondersteunen op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Of het nu gaat om persoonlijk advies, een geschikt hulpmiddel, zelfstandig op weg gaan, een opleiding, het zoeken van een baan, of een aanpassing in huis: Bartiméus ziet mogelijkheden.

Bavo-Europoort

Het behandel- en expertisecentrum voor niet aangeboren hersenletsel (NAH)/neuropsychiatrie is onderdeel van Bavo Europoort en behandelt mensen die lijden aan de gevolgen van niet aangeboren hersenziekten en hersenbeschadiging

Effectyf

Effectyf is een landelijke re-integratiebedrijf. We zijn o.a. gespecialiseerd in Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). In essentie worden we blij van het ondersteunen van mensen die meer tijd, aandacht en begeleiding nodig hebben om hun weg op de arbeidsmarkt weer te vinden.

GGZ Oost Brabant, Huize Padua

Het circuit Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) Huize Padua van GGZ Oost-Brabant biedt derdelijns, specialistisch onderzoek, diagnostiek, behandeling en consultatie aan mensen met NAH met ernstige gedrags-, psychiatrische en/of somatische problemen.

's Heeren Loo

's Heeren Loo ondersteunt mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en mensen met NAH in heel Nederland. Dicht bij huis en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Kenmerkend voor onze ondersteuning is de multidisciplinaire, op ontwikkeling gerichte aanpak.

Hersenletsel.nl

Hersenletsel.nl is de toonaangevende patiëntenvereniging welke de belangen van  mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en diens naasten behartigt. De vereniging is er voor haar leden, om kennis over en het begrip voor hersenletsel te vergroten.

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Toch is er altijd iets mogelijk.

Klimmendaal

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

KMD

KMD biedt oplossingen voor veel verschillende spraak- en functiebeperkingen. We leveren hulpmiddelen die ondersteunen bij communicatie, computergebruik en omgevingsbesturing.
KMD maakt mensen met een functiebeperking zelfstandiger.

Koninklijke Visio

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Hier kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, revalidatie, onderwijs en wonen. Kijk voor meer informatie op onze website www.visio.org

MundoRado Reizen

MundoRado Reizen is specialist in aangepaste vakanties en organiseert begeleide groepsreizen voor reislustige mensen (vanaf 18 jaar) met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel.
Door onze jarenlange ervaring kennen we onze bestemmingen, mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers, is MundoRado Reizen in staat vakanties aan te bieden die op een professionele wijze georganiseerd worden.

Pearson Benelux BV

Pearson Benelux B.V. is een internationaal netwerk van testuitgeverijen. Als grootste in haar branche voor Nederland en Vlaanderen staat Pearson voor 60 jaar ervaring in het uitgeven en distribueren van wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten om mensen van alle leeftijden en culturen te bedienen.

Pro Persona, Winkler Kliniek

De Winkler Kliniek Wolfheze is hét centrum voor opname, diagnostiek en de behandeling van patiënten met cognitieve beperkingen, psychiatrische stoornissen en gedragsverandering als gevolg van hersenbeschadiging, hersenziekten of verslavingsproblematiek. De kliniek beschikt over 64 behandelplaatsen (open en gesloten).

 

rdgKompagne

rdgKompagne adviseert en levert totaaloplossingen voor communicatie en zelfstandigheid voor mensen met een handicap, en is expertisecentrum op het gebied van oogbesturing. Behalve individuele hulpmiddelen levert rdgKompagne ook voorzieningen voor instellingen, zoals materialen voor assessment, spel, therapie en leren communiceren.

Reinaerde

Reinaerde moedigt cliënten en medewerkers aan het beste uit zichzelf te halen en hun rol in de samenleving te ontwikkelen en te versterken.

RTD Arnhem

RTD Arnhem biedt technische hulpmiddelen en aanpassingen die mensen met een (lichamelijke) beperking helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Wij hebben hulpmiddelen op het gebied van communicatie en omgevingsbesturing.

Stichting Siza

Je eigen leven leiden. Het klinkt heel gewoon, maar is niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat je je leven leidt met een chronische ziekte of beperking. Wij ondersteunen je bij het organiseren van jouw leven. Zodat jij zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en mee kunt doen in de samenleving. Wij zijn er waar en wanneer jij ons nodig hebt.

Wij zijn Siza, hoe kunnen we je helpen?

Will Pharma

Medicatie voor revalidatie krijgt steeds meer en meer maatschappelijke en politieke aandacht door de exploitatie van deelname van onze klantgroepen. Het uiteindelijk doel van revalidatie medicatie is dat men weer onderdeel uitmaakt van zijn/haar familie en weer deel kan nemen aan het sociale leven. Om deze doelen te bereiken ligt de focus van de behandeling op beweging, cognitie en interactie. Wetenschappelijke inspanning op deze focusgebieden en het uiteindelijke effect voor de familie en deelname aan de sociale kant van de maatschappij zijn van groot belang voor onze beroepsgroep. Wij streven ernaar om vanuit het perspectief van de beroepsgroep, de klantgroep en vanuit de maatschappij dit onderwerp op een zo toegankelijk mogelijk manier te delen via ons Virtual-Reality systeem.

Woonzorgcentra Haaglanden (WZH)

Met 12 woonzorgcentra, thuiszorg en woonzorgprojecten is WZH één van de grotere ouderenzorgorganisaties in de regio Haaglanden. WZH Nieuw Berkendael is als locatie geheel gespecialiseerd in behandeling en ondersteuning van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel in de leeftijd van 25–55 jaar.

Zozijn-Op Pad

Zozijn-Op Pad biedt dienstverlening aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel op gebied van wonen, trainen, ambulant, dagbesteding, scholing & cursussen en werken.