AXON-leertrajecten-Logo logo-alliantie banner_hc2022 datum

Informatiemarkt

Tijdens het congres is er een uitgebreide informatiemarkt in de vorm van een expo-pagina.

Op deze pagina vindt u alle sponsoren. Door op hun logo te klikken krijgt u nader informatie over de organisatie en wordt u geïnformeerd over hun activiteiten op het gebied van ondersteuning van mensen met hersenletsel. Met een deel van de sponsoren kunt u ook rechtstreeks contact leggen.

Wilt u/uw organisatie op de expo-pagina promoten? Neem dan contact op met het secretariaat.

Deelnemende organisaties:


Antes zorg

Bij het behandel- en expertisecentrum Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) van Antes kun je terecht voor een gecombineerde behandeling met aandacht voor de lichamelijke, emotionele en psychische klachten na NAH. Onze hulp is gericht op herstel en het optimaal benutten van de bestaande mogelijkheden.


AXON leertrajecten

AXON leertrajecten is een gespecialiseerd opleidingsinstituut op het gebied van hersenletsel. AXON biedt opleidingen aan waarin de achtergronden van hersenletsel en de begeleiding van mensen met hersenletsel in de praktijk centraal staan. Het cursusaanbod is afgestemd op verschillende beroepsgroepen in sectoren van zorg, revalidatie, onderwijs, wonen, dagbesteding en arbeidsintegratie. Een overzicht vindt u op de website.


Hersenletsel Alliantie

Sinds september 2018 is de Hersenletsel Alliantie opgericht op initiatief van de Hersenstichting en partners bestaande uit: landelijke beroepsverenigingen, (kennis)netwerkorganisaties, de patiëntvereniging Hersenletsel.nl en actie- en behandelprogramma’s. Door de oprichting van de Hersenletsel Alliantie is het mogelijk geworden om op het allerhoogste niveau in het land afstemming te hebben over de zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel. He doel van de Alliantie is bij te dragen aan de verbetering van zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel. Dit doen wij door op landelijk niveau professionals met elkaar te verbinden. Professionals bereiken wij via onze partners.


Hersenschorsing

In Hersenschorsing beschrijft Margôt Ros op openhartige wijze haar revalidatie, met de humor die we van haar gewend zijn. Ze schreef dit boek samen met haar partner Jeroen Kleijne.


's Heeren Loo

's Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland. Voor meer informatie zie de website


Hersenstichting

De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. We richten ons niet op één aandoening, maar zetten breed in op baanbrekende oplossingen. Oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken, financieren we innovaties en onderzoek, geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen op de publieke en politieke agenda. Ga met ons in gesprek op het HersenletselCongres.


Effectyf

Effectyf verzorgt re-integratie- en coachingstrajecten op maat, door het hele land. Onze specialisten kennen de impact van onzichtbare gevolgen van hersenletsel op het werk. Wij coachen ‘on the job’ en gaan voor een haalbare en duurzame uitkomst voor alle betrokkenen. Ga met ons in gesprek op het HersenletselCongres.


PAO

PAO staat voor Post Academisch Onderwijs. PAO Psychologie biedt onderwijskundig en inhoudelijk sterke nascholing voor zorgen onderwijsprofessionals, op (post-) hbo en universitair niveau. Onze docenten zijn authentiek en geven les vanuit hun eigen expertise en passie.


Pro persona - Expertisecentrum Neuropsychiatrie

Expertisecentrum Neuropsychiatrie Winkler in Wolfheze onderzoekt, behandelt en adviseert mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) in combinatie met psychische stoornissen of gedragsproblemen. Dit doen wij in de kliniek (Winklerkliniek) of vanuit de polikliniek (Thalamus).


rdgKompagne

rdgKompagne adviseert en levert hulpmiddelen voor communicatie en zelfstandigheid. Daarnaast heeft rdgKompagne materialen voor assessment, spel, therapie en ontwikkeling. Nieuw is een Zweedse serie hulpmiddelen voor planning en tijdsbesef, die uitgaat van het beproefde concept ‘lineaire tijd’. Lees meer op https://rdgkompagne.nl/cognitieve-ondersteuning.

Laatste nieuws

Ervaringsdeskundigheid

In de afgelopen jaren zijn de ervaringsdeskundigen steeds meer geprofessionaliseerd....

Meer info

Meedoen; participatie op maat

Het hoofdthema van dit jaar is: Meedoen participatie op maat Een hersenbeschadiging,...

Meer info

Nieuwe samenstelling van de programma- commissie

Na het congres van 2021 hebben we afscheid genomen van Pauline Hoenderdaal en Lumien...

Meer info

Reserveer in je agenda: 7 en 14 november

De coronaregels zijn versoepeld, maar hoe dat zal zijn in het najaar is nog onbekend. Dit...

Meer info

Samenwerking AXON leertrajecten en de Hersenletsel Alliantie

Met ingang van 2020 heeft de Hersenstichting zijn (mede)organisatietaak t.b.v. het...

Meer info