AXON-leertrajecten-Logo logo-alliantie

Cognitieve klachten na IC opname t.g.v. Covid

COVID-19 heeft ons al anderhalf jaar in de greep. COVID kent verschillende gevolgen waar we steeds beetje bij beetje meer kennis over krijgen. Vermoeidheid is wel een van de meest voorkomende klachten na COVID. Daarnaast zien we dat veel mensen na COVID, voornamelijk long COVID ook cognitieve klachten ondervinden.
In dit webinar zal beschreven worden welke cognitieve klachten na (long) COVID voorkomen, wat de gevolgen voor het dagelijkse handelen en daarnaast welke praktische handvatten er zijn om met deze gevolgen om te gaan in het dagelijks leven.

Sabine van Erp

Na het afronden van de opleiding ergotherapie heeft Sabine van Erp 13 jaar gewerkt binnen de neurorevalidatie met expertise op cognitieve revalidatie. Daarnaast is zij 13 jaar werkzaam geweest als docent op de opleiding ergotherapie en sinds een jaar op de Master Neurorevalidatie en Innovatie. Ondertussen heeft zij de master toegepaste psychologie gedaan waarbij onderzoek gericht was op cognitieve revalidatie.

Handout

Hieronder staat de handout:

Gevolgen van longcovid

Presentatieronde

workshopronde 2 op 8 november

Tijd
16.25 uur

Niveau
(post) HBO,  (post) MBO, WO

Sector
arbeid, ouderenzorg, revalidatie/ziekenhuis, ambulante zorg

Beroepsgroep

gedragskundigen, paramedici, verpleegkundigen, revalidatieartsen, specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, woonbegeleiders, activiteitenbegeleiders, coördinerend begeleiders, ambulant begeleiders, maatschappelijk werkers en consulenten, verzorgenden, jobcoaches, arbeidsbegeleiders, arbeidsdeskundigen, teamleiders en managers.

Laatste nieuws

Ervaringsdeskundigheid

In de afgelopen jaren zijn de ervaringsdeskundigen steeds meer geprofessionaliseerd....

Meer info

Meedoen; participatie op maat

Het hoofdthema van dit jaar is: Meedoen participatie op maat Een hersenbeschadiging,...

Meer info

Samenwerking AXON leertrajecten en de Hersenletsel Alliantie

Met ingang van 2020 heeft de Hersenstichting zijn (mede)organisatietaak t.b.v. het...

Meer info