AXON-leertrajecten-Logo logo-alliantie

Wearables/draagbare sensoren en hun plaats binnen de revalidatie na beroerte

Wearables of draagbare sensoren: we kennen hun toepassing in ons dagelijks leven ondertussen wel. Hartslagmeters, smartwatches, stappentellers, sporthorloges…
We meten soms continu onze eigen prestaties. Kunnen we zulke wearables ook inzetten voor klinische doeleinden, bijvoorbeeld voor het monitoren van patiënten na een beroerte? Binnen deze workshop krijg je een voorproefje van enkele mogelijkheden. Drie onderzoekers (Erasmus MC Rotterdam, Axioncontinu/Kenniscentrum Revalidatie Utrecht en Universiteit Antwerpen/Universiteit Utrecht) vertellen je over de opportuniteiten, barrières en toepassingen van zulke technologie voor het meten van o.a. het evenwicht, de bovenste lidmaat activiteit en neglect. Ze gaan graag met jullie in discussie over deze topics.

Marieke Geerars

Marieke Geerars is al meer dan 30 jaar werkzaam als fysiotherapeut. In 2018 rondde zij de masterstudie Klinische Gezondheidswetenschappen af. In 2022 startte zij met haar promotietraject. Het onderzoeksproject waar zij zich sinds 2020 mee bezig houdt gaat over het gebruik van bewegingssensoren in de revalidatie van mensen na een beroerte.

Nienja Langerak

Nienja Langerak is in 2017 afgestuurd als fysiotherapeut en heeft naast haar werkzaamheden als fysiotherapeut de master Klinische Gezondheidswetenschappen gevolgd. Deze ronde zij in 2019 af en in 2020 begon zij met haar promotieonderzoek naar intensieve hand/arm revalidatie voor mensen na een beroerte door middel van draagbare technologie in de thuissituatie.

Jules Kraaijkamp

Jules Kraaijkamp is verpleegkundig specialist bij ZZG Herstelcentrum waar hij werkt op een GR CVA afdeling.
Daarnaast doet hij promotieonderzoek bij UNC-ZH in het LUMC naar het toepassen van eHealth in de geriatrische revalidatie.

Handout

Hieronder vind je na afloop van het congres de handout van deze presentatie

Communicatie

Presentatieronde

 

Tijd

Niveau
(post) MBO,(post) HBO,  WO

Sector
Revalidatie/ziekenhuis

Beroepsgroep
Paramedici, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, verzorgenden

Laatste nieuws

Ervaringsdeskundigheid

In de afgelopen jaren zijn de ervaringsdeskundigen steeds meer geprofessionaliseerd....

Meer info

Meedoen; participatie op maat

Het hoofdthema van dit jaar is: Meedoen participatie op maat Een hersenbeschadiging,...

Meer info

Samenwerking AXON leertrajecten en de Hersenletsel Alliantie

Met ingang van 2020 heeft de Hersenstichting zijn (mede)organisatietaak t.b.v. het...

Meer info