Op zoek naar passende zorg in het oerwoud van behandeling, begeleiding en ondersteuning voor mensen met NAH

Peter Brouwers

De Stichting Landelijk Overleg Hersen Letsel (LOHL) werkt aan het realiseren van een sluitende regionale zorgketen in de klantreis voor mensen met een hersenletsel en hun naaste(n). Ook richt de organisatie zich op het toe-leiden naar passende behandeling, zorg en ondersteuning. Dit doet zij samen met de mens met NAH en naasten op de juiste plek met nadruk op gezondheid en, waar mogelijk, op weg naar hernieuwde participatie. Het landelijke samenwerkingsverband van de stichting bestaat uit 16 regio’s. Deze regio’s kennen een gedeelde werkwijze waarbij via de Breinlijn mensen laagdrempelig hun vraag kunnen stellen over hersenletsel en een uitvraag en eventueel toeleiding naar passende zorg en ondersteuning plaatsvindt door een regionaal team van deskundigen. Indien noodzakelijk wordt de vraag opgeschaald naar een multidisciplinair overleg tussen inhoudelijk deskundigen.
In deze sessie neem ik je mee in de mogelijkheden voor passende zorg in het oerwoud van behandeling, begeleiding en ondersteuning voor mensen met NAH.

Peter Brouwers

Peter Brouwers is sinds 1987 bestuurlijk en vakinhoudelijk betrokken bij de ontwikkeling van behandeling, begeleiding en ondersteuning voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel in Nederland. Peter is werkzaam geweest in de kinderrevalidatie, volwassenrevalidatie, speciaal onderwijs en gehandicaptenzorg en is nu voorzitter Dagelijks Bestuur van Stichting LOHL

Inspiratieronde

11.15 - 12.15 De cliënt en hersenletsel

Thema

Ontwikkeling en innovatie

Zien we je bij het HersenletselCongres?