Frequently Asked Questions

Gezien het hoge aantal e-mails dat we ontvangen met veelal dezelfde of sterk op elkaar gelijkende vragen hebben we hieronder een overzicht gemaakt voor u met de Frequently Asked Questions.

Voordat u ons een e-mail stuurt met uw vraag, controleer eerst of de vraag hieronder niet al beantwoord is.

Aanmelding/inschrijving

Kan ik me aanmelden voor het HersenletselCongres?
Het programma is vrijwel rond, maar u kunt zich wel alvast aanmelden om uzelf te verzekeren van een plek. Mochten er omstandigheden zijn dat u toch niet aanwezig kunt zijn, dan  kunt u zich voor 1 september nog kosteloos afmelden.

Wat zijn de kosten voor deelname aan het HersenletselCongres?
De kosten voor deelname aan het HersenletselCongres vindt u onder het tabblad aanmelding in de rechterkolom. Bij aanmelding van 13 personen tegelijkertijd is de 13e persoon gratis.

Hoe verloopt het contact en krijg ik een bevestiging van deelname?
Zorg dat u uw persoonlijke e-mailadres doorgeeft. Na aanmelding via het webformulier ontvangt u een automatische bevestiging van aanmelding. Later ontvangt u bevestiging van deelname en de factuur. Rond eind oktober ontvangt u wederom per e-mail, het officiële (persoonlijke) toegangsbewijs.

LET OP: Alle communicatie verloopt per e-mail. Onjuiste e-mailadressen, adressen van collega's, algemene e-mailadressen of een e-mailadres die u praktisch niet gebruikt maken de communicatie dus niet erg makkelijk. Ook is het van belang af en toe uw spamfilter te controleren.

Ik wil een groep personen aanmelden van mijn organisatie, maar weet nog niet precies wie allemaal zullen deelnemen, hoe doe ik dit?
Vul het aanmeldformulier in en geef daarop aan wie de contactpersoon zal zijn. Bij opmerkingen kunt u doorgeven om hoeveel personen het gaat, dan reserveren wij dat aantal plaatsen voor uw organisatie. Te zijner tijd kunt u de namen doorgeven (het liefst zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 1 september).

Kan ik mijn aanmelding annuleren?
Tot 1 september kunt u kosteloos annuleren, daarna brengen we € 45  administratiekosten in rekening. Als u zich op het laatste moment afmeldt - na 1 oktober - betaalt u de volle deelnameprijs.
Bent u verhinderd, dan is het altijd mogelijk een collega te sturen om van uw deelnameplaats gebruik te maken, mits u dit ons van tevoren meldt.

Toegangskaarten

Hoe werkt dat met de toegangskaart?
Als de factuur voor deelname voldaan is, ontvangt u rond eind oktober per e-mail een toegangskaart met daarop een code. Print deze toegangskaart uit en neem die mee naar het congres. Bij de registratiebalie wordt de code door ons gescand, waarna u uw badge en congrestas krijgt.

N.B. Het laten scannen van het toegangsbewijs is ook van belang voor het verkrijgen van een bewijs van deelname en eventuele accreditatiepunten.

Moet ik de toegangskaart meenemen naar het congres?
Ja, u dient de toegezonden toegangskaart uit te printen en mee te nemen naar het congres.

Kan ik bij verhindering een collega naar het congres sturen met mijn toegangskaart?
Ja, dat kan.  Als u weet dat een collega uw plaats gaat innemen, geef dat dan z.s.m. per e-mail aan ons door, dan zorgen wij dat de wijziging meteen wordt doorgevoerd in ons registratiesysteem.

U kunt uw toegangskaart aan uw collega meegeven. De toegangskaart wordt gescand, en als de wisseling tijdig (uiterlijk de dag voor het congres) is doorgegeven, dan wordt uw collega's naam automatisch op de badge geprint. Is dit niet het geval, dan dient uw collega de de 'verkeerde' badge te laten aanpassen bij de informatiebalie. Dit is van belang zodat wij weten wie er allemaal op het congres zijn geweest i.v.m. nascholingsbewijzen en eventuele accreditatiepunten.

Programma

Kan ik plaatsen reserveren bij een specifieke presentatie?
Dit jaar gaan we hiervoor gebruik maken van de Netwerkapp. In deze app kunt u het programma lezen en aangeven bij welke presentatie u aanwezig wilt zijn; u ziet dan meteen of er nog plaats is in de zaal.

Als u geen gebruik maakt van de Netwerkapp, dan is het raadzaam om tijdig naar de zaal te gaan, want hoewel we proberen voldoende ruimte te hebben bij alle presentaties, geldt de regel vol=vol. De zaalwacht weet hoeveel plaatsen er vrij zijn naast de aanmeldingen via de Netwerkapp. In de Netwerkapp kun je ook nog op de dag zelf je keuze in het programma wijzigen tot 15 minuten voor aanvang.

Wat houdt de poll/peiling precies in, die ik moet invullen?
Als u deelnemer aan het HersenletselCongres bent, ontvangt u rond eind augustus / begin september een poll/peiling waarop u aan kunt geven welke presentaties u denkt te gaan bijwonen op het HersenletselCongres.
U vult dit in zodat wij kunnen peilen hoe groot de interesse is per presentatie. Met deze informatie wordt vervolgens de meest geschikte zaalindeling gemaakt.
Het invullen van uw voorkeuren in de poll/peiling betekent dus niet dat u een plaats reserveert in de presentatie, maar het is voor ons en u wel van groot belang dat u het invult. Vervolgens kunt u uw keuze in de Netwerkapp aangeven.

De Netwerkapp

Kan ik naast op de website ook op een andere manier het programma lezen?
Ja het programma komt ook in de Netwerkapp te staan, met uitleg over de presentaties en sprekers. Daarnbaast vind je het programmaboekje in de congrestas, die je bij aanvang van het congres krijgt.

icoon netwerkapp

Kan ik plaatsen reserveren bij een specifieke presentatie?
Dit jaar gaan we hiervoor gebruik maken van de Netwerkapp. In deze app kunt u het programma lezen en aangeven bij welke presentatie u aanwezig wilt zijn; u ziet dan meteen of er nog plaats is in de zaal.

Kan ik zien wie er nog meer naar het congres komt? 
Alle deelnemers die zich hebben aangemeld voor de Netwerkapp en daarin hun naam hebben vermeld zijn te zien in de app. Dat is handig als je iemand wilt spreken of wilt samen reizen. Je kunt via de app al vooraf, maar ook tijdens en naderhand contact maken met de betreffende persoon.

Kan ik een oproep plaatsen op de Netwerkapp? 
Ja , je kunt vragen stellen aan andere deelnemers en/of sprekers, ontmoetingsafspraken maken tijdens de pauze, etc.

Hoe installeer ik de Netwerkapp?
1. Download de NetwerkApp uit de Google Play Store of iOS App Store
2. Registreer via LinkedIn of e-mail.
3. Gebruik de unieke eventcode die je per mail krijgt toegestuurd.
4. Plaats uw oproep, chat en leg contact met andere deelnemers.

Accreditatie

Wordt het HersenletselCongres jaarlijks door dezelfde beroepsverenigingen geaccrediteerd?
Of er accreditatie bij een bepaalde beroepsvereniging wordt aangevraagd, hangt af van de animo. Bij aanmelding kunt u doorgeven door welke beroepsvereniging u accreditatiepunten voor uw deelname toegekend wilt krijgen. Zijn er voldoende geïnteresseerden, dan zal accreditatie bij deze vereniging worden aangevraagd. Er wordt dus niet per definitie jaarlijks bij dezelfde verenigingen een aanvraag ingediend. In de loop van het jaar zullen wij op deze pagina aangeven bij welke verenigingen aanvragen gedaan worden.

Als ik (of mijn baas) bij aanmelding geen beroepsvereniging en aansluitnummer heb doorgegeven, kan ik dan evengoed in aanmerking komen voor accreditatiepunten?
Ja, als u deelneemt aan het HersenletselCongres en het congres is geaccrediteerd door uw beroepsvereniging, dan kunt u alsnog accreditatiepunten ontvangen. Het is echter verstandig om bij aanmelding al uw accreditatiegegevens door te (laten) geven, zodat wij weten vanuit welke beroepsverenigingen er vraag is. De kans is dan groter dat wij bij de betreffende beroepsvereniging ook accreditatie voor het HersenletselCongres aanvragen.

Mochten uw accreditatiegegevens bij aanmelding nog niet doorgegeven zijn, dan kunt u dit alsnog per e-mail doen aan info@hersenletselcongres.nl.

Congrestas

Bij de voorgaande HersenletselCongressen werd de deelnemers bij binnenkomst een congrestas uitgereikt, zal dat dit jaar ook het geval zijn?
Ja, de tas wordt jaarlijks uitgereikt.

Kan onze organisatie een item of folder aanleveren voor de tas?
Ja, dit zouden wij zelfs zeer op prijs stellen. Een item, zoals een pen, memoblokje, sleutelhanger of iets anders leuks heeft onze voorkeur, maar ook een folder kan worden aangeleverd. Hier zijn wel kosten aan verbonden i.v.m. het inpakken van de tassen en de promotie van uw organisatie. Informeer naar de mogelijkheden via info@hersenletselcongres.nl.

Informatiemarkt

Kan onze organisatie zich aanmelden voor de informatiemarkt?
Ja, u kunt zich aanmelden voor de informatiemarkt. Informeer per e-mail naar de mogelijkheden; info@hersenletselcongres.nl

Met hoeveel mensen kan ik maximaal bij een stand staan?
U kunt met maximaal twee personen uw informatiestand beheren.

Kunnen we als informatiestandhouders ook presentaties bijwonen?
Dat hangt af van hoe u bent opgegeven. Bent u opgegeven als standhouder, dan dient u bij de stand te blijven. Bent u opgegeven als 'standhouder tevens deelnemer' dan bent u vrij om ook presentaties en lezingen bij te wonen. In dit laatste geval is er rekening mee gehouden dat u een deelnameplaats inneemt.

Mogen informatiestandhouders meelunchen en koffiedrinken?
Ja, daar betaalt u ook voor. We regelen bovendien dat informatiestandhouders en organisatieleden de mogelijkheid hebben vóór de lunchpauze van de deelnemers te lunchen zodat de stands niet onbeheerd zijn in de pauzes.

Bereikbaarheid

Is de ReeHorst goed bereikbaar met openbaar vervoer?
Ja, vanuit heel Nederland is de ReeHorst goed bereikbaar per trein. Reis per trein naar station Ede-Wageningen. U neemt de uitgang tegenover de uitgang naar het centrum. Vervolgens loopt u ca 500 meter (min of meer) rechtdoor, waarna u de ReeHorst aan uw rechterhand ziet.

Is de Reehorst goed bereikbaar per auto?
In principe is de ReeHorst goed bereikbaar, maar de A12 geeft nog wel regelmatig fileproblemen. Ook het in- en uitrijden van het terrein van de ReeHorst kan nog wel eens de nodige tijd kosten. Wij raden u dan ook aan om met het openbaar vervoer te komen.

Zijn er parkeermunten?
Ja, als u bij binnenkomst aangeeft dat u met de auto bent, ontvangt u bij de balie een parkeermunt.