LVHC; hedendaagse voorbeelden van netwerkzorg!

Jan Lavrijsen
Kitty Jurrius
Sandra te Winkel

Graag nodigen we je uit voor deze inspiratiesessie waarin we de voortgang van onze netwerken voor hersenletselzorg presenteren. We beginnen met een kort overzicht van hoe de verschillende netwerken er individueel voor staan, welke doelen we al hebben bereikt en welke uitdagingen nog voor ons liggen. Vervolgens bespreken we onze ambitieuze doelen voor de korte en lange termijn en hoe we samenwerken om deze te realiseren.
Het belangrijkste onderdeel van deze sessie is echter jouw inbreng. We willen graag dat jij je stem laat horen. Wat zijn jouw ideeën over de huidige netwerken? Welke verbeteringen zie jij voor de toekomst? We nodigen je uit om actief mee te denken, vragen te stellen, mee te discussiëren, en je zorgen te delen. Jouw perspectief is van grote waarde om met elkaar de beste zorg voor mensen met hersenletsel te blijven bieden.
Mis deze kans niet, sluit je aan bij deze inspiratiesessie en laten we samen de volgende stappen zetten.

Deze sessie komt tot stand in samenwerking met Kitty Jurrius van het NAH+ Kenniscentrum, Jan Lavrijsen van Kenniscentrum LBS en Sandra te Winkel van het Kennis-en Expertisecentrum Kind&NAH

Jan Lavrijsen

Jan Lavrijsen is senior onderzoeker in het specialisme ouderengeneeskunde, hoofd van het Kenniscentrum voor mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis (LBS) Radboudumc en voorzitter van EENnacoma. Jan heeft vanaf zijn eerste praktijkervaring als arts eind jaren 80 in het verpleeghuis de missie om mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel, in het bijzonder met een langdurige bewustzijnsstoornis (LBS), niet tussen wal en schip te laten vallen. Daarvoor richtte hij in 2012 de onderzoeksgroep Niemand tussen Wal en Schip op, in 2016 verbonden aan zorginstellingen binnen het Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel na coma (EENnacoma). Vanaf 2023 werd specifieke kennisontwikkeling en verspreiding voor mensen met LBS verbonden aan een erkend doelgroepnetwerk, een Kenniscentrum en diverse expertisecentra LBS in de langdurige zorg. LVHC staat voor hem dan ook voor Lang Volhouden Hoge Compassie.

Kitty Jurrius

Kitty Jurrius is programmaleider Leven met niet-aangeboren hersenletsel bij Radboudumc en coördinator van het NAH+ Kenniscentrum en daarnaast bestuurslid van de Hersenletselalliantie. Zij zet zich met onderzoek en kennisontwikkeling in voor goede zorg en ondersteuning voor en met mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten.

Sandra te Winkel

Sandra te Winkel is al meer dan 15 jaar een drijvende kracht als revalidatiearts voor kinderen en jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Bij Merem medische revalidatie helpt ze kinderen met NAH in Hilversum en Almere, waar ze poliklinische zorg biedt en intensieve dagrevalidatie in Hilversum mogelijk maakt. Sinds 2008 is Sandra werkzaam bij Hersenletsel en Jeugd (HeJ), waar ze met passie de werkgroep voor revalidatieartsen, orthopedagogen en psychologen leidt die zich inzetten voor deze kinderen. Haar expertise en visie dragen bij aan belangrijke ontwikkelingen voor deze doelgroep via HeJ en de sectie kinderrevalidatie van de Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA). In 2019 zette Sandra vanuit HeJ een baanbrekend netwerk op om de zorg voor kinderen met NAH in de chronische fase te verbeteren. Sindsdien werkt ze als transitiecoördinator op verzoek van het ministerie van VWS aan het netwerk Kind&NAH, waarbij ze onvermoeibaar bouwt aan een betere toekomst voor deze kinderen.

Inspiratieronde

11.15 - 12.15 De cliënt en hersenletsel

Thema

Ontwikkeling en innovatie

Zien we je bij het HersenletselCongres?